top of page

De nieuwste culinaire verrassing van Zuid-Limburg zit onder de grond...

Een kwaliteitsrestaurant in een historische mergelgrot

In de 17e en 18e eeuw werd in de Daelhemergroeve mergel uitgehouwen. Zo ontstond er een uniek ondergronds gangenstelsel. Mergel wordt hier niet meer gewonnen, maar vakmanschap en liefde voor natuurlijke producten blijft hier voortleven. Dat ziet u niet alleen als u een blik werpt op de open keuken, waar de chef zijn kunsten vertoont. Ook het interieur verraadt de rijke historie van de groeve, waarin oude elementen terugkomen.Een volledig verwarmde vloer zorgt voor een aangename temperatuur, zodat u comfortabel uitgebreid kunt dineren.

Geopend voor lunch en diner Het ondergrondse restaurant van Daelhemergroeve is 7 dagen per week geopend voor lunch en van woensdag tot en met zondag voor diner. U kunt à la carte eten of de chef u laten verrassen met zijn 4-, 5-, of 6-gangen menu. Tussen lunch en diner kunt u bij de Daelhemergrove terecht voor een goed glas wijn of een mooi streekbier met charcuterie of kaasplank.

Seizoensgroenten in de hoofdrol De chef is groot liefhebber van seizoensgroenten. “Groenten kennen zo veel variatie in vorm, kleur en smaak, dat is een oneindige bron van inspiratie. Koken met de seizoenen is dus geen uitdaging, maar een groot plezier.” Zeker met het Zuid-Limburgse Heuvelland als achtertuin blijft onze chefkok voortdurend experimenteren met bereidingen en structuren die de rijkdom van Moeder Natuur recht doen. Daelhemergroeve gebruikt voor het merendeel groenten en fruit uit De Moostuin, een lokale moestuin waar ontmoeting, educatie en beleving centraal staan.

Andere producten, zoals bijzondere kazen en hammen, biologische sappen, bieren en wijnen worden met zorg geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en smaak.

Met mooi weer ook bovengronds genieten op terras Als de zon schijnt, serveren ze uw lunch of diner ook op ons terras. Bovengronds genieten kan dus ook bij Daelhemergroeve! Met 60 plekken op het terras is eten met een grote groep geen enkel probleem.

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Volg ons
bottom of page