top of page

Banksy-schilderij moest eigenlijk helemaal door de versnipperaar


Kunstenaar Banksy heeft een video online gezet waarin de voorbereidingen zijn te zien van zijn stunt begin deze maand op een Britse veiling. Uit de beelden blijkt dat hij Girl with balloon volledig had willen versnipperen. "Elke repetitie ging het goed...", verzucht de kunstenaar bij beelden van een geslaagde proef met de versnipperaar. Hij heeft de video de titel Shred the Love - Director's Cut gegeven.

In de video van 3 minuten is te zien hoe het schilderij werd geprepareerd en hoe de veiling verliep, op 2:36 is te zien hoe de vernietiging had moeten verlopen:

Het kunstwerk van Banksy vernietigde zichzelf door een ingebouwde versnipperaar kort nadat het was afgehamerd op 1,2 miljoen euro. Op de nieuwe beelden is te zien hoe iemand met een afstandsbediening het mechanisme in werking stelt. Ook de consternatie die volgt is gefilmd.

Uiteindelijk bleef ongeveer de helft van het schilderij gespaard. Medewerkers van het veilinghuis haalden het werk vervolgens van de muur.

De anonieme koper liet uiteindelijk weten dat zij het werk toch graag wil houden. "Geleidelijk besefte ik dat ik mijn eigen stukje kunstgeschiedenis zou krijgen."

bron: www.nos.nl

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Volg ons
bottom of page